14 Kasım 2008 Cuma

Aşk yolunun sonu Melekliğe çıkar


Merhaba güncem; aynı gün 2 tane sınavım var. research method ve organization dersi .malum okulda bu pub 26 2 denilince akan sular duruyor. çok zor. çookk..çalışmam lazım. research te arus hocanın da ne soracağını bilemiorum. bugün okul çok komikti. herkes not telaşına düşmüş fotokopi binasında kuyrukta bekliyordu:)) bir telaş bir telaş, yazarken bile telaşlıyım. ama yine de seni güzel duygulardan mahrum etmiycem merak etme:))) dünkü yazımın yükü sana ağır gelmiş olabilir. o yükü atman için bugün sana bazı teselliler söyliycem.

evet güncem aşk dedik, o aşk ki, sevgiliden iyilik gördüğünde artmayacak kadar doygun, kötülük gördüğünde de eksilmeyecek kadar sağlamdır. aşık, belki bir gün sevilmek umuduyla hiç durmadan severek azabını çeker. sevilme ihtimalini düşünmeden sever.bu tavır, onu melekiyet konumuna yükselten bir seyir takip eder. çünkü, SEVİLMEK UMUDUYLA SEVMEK BEŞERİYET, AMA SEVMEYİ BİR GÖREV BİLEREK SEVMEK MELEKİYET DEMEKTİR.

Ayrılık mı? yoksa Vuslat mı? bunu hiç düşündün mü güncem sen olsan hangisini tercih ederdin??
sevdiğimiz insandan bizi sevmesini beklemek, veya yahut bizi sevenleri sevmek, nihayet kuru bir ''alışveriş'' ya da değiştokuştur.
Gerçek aşk karşılıklı oturup sohbet etmek yada aynı fikre sahip olup aynı yöne bakmak değildir.
ölmek yada olmak, işte bütün mesele..
aşk iki kişi arasında asla eşitlenemeyen bir şeydi. Allah aşığın uğraştığı sevgiyi maşuktan esirgemişti. isterler ki, Allah, aşkı seven ile sevilen arasında eşit bölüştürsün.fakat güncem gerçek aşk bu değildir. Seveni sevmek kolaydır ama; marifet O sevmediği zaman da onu sevebilmektir.. gerçek aşık bilir ki, kendi içinde ki aşk ateşinin aynısı sevgilidede vardır. ve gönülsüz de olsa oda aşkı duyumsamaktadır. ne var ki, sevgili çok sabırlı, aşıkta sabırsız olduğu için,bu aşk yarası tek taraflı kanamaktadır.
yani özetle; AMAÇ aşk uğruna ölmek değil, uğruna ölünecek aşkı bulmaktır.

Şimdİ, dün sana yazdıklarımla bugünkü yazdıklarımı harmanla, ve yalnızca seven aşığın tavrı ile hedefi sevgilinin yüzünü görebilmek olan aşığın gayretini ölç!!!

AŞK ki vardır, gerisi Vesairedir... :)

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Etkileyici bir anlatım olmuş,okumaktan keyif aldım.
Yüreğine sağlık Tubacım...